slitet idag.. men helt okej..

Nyvaken och ruggigt sliten idag..
Var inte riktigt tänkt att gå ut igårkväll och när ingen verkade riktigt sugen så blev jag inte särskillt ledsen över det när mamsen lagat middag och laddat upp med godisskål för gödning av Mia ;) Men så svarade Emma, som jag gick gymnasiet med och sa att hon jättegärna ville ner och ta ett par drinkar me mig :) Så vi började med en liten förfest hemma hos henne och drog oss sen ner till Olearys.. Hade huuuur trevligt som hellst och träffade massa underbara människor och tiden bara rann iväg.. Synd att man fick sig en knäpp fylle-impuls att dra hem helt plötsligt så man slängde in sig i en taxi och hann inte riktigt säga hejdå till alla.. haha.. har svårt att förstå hur jag tänker ibland men fick typ akut-cravings för choklad och visste att ja hade ett par praliner som låg hemma och väntade.. Tror ja drack liiite mycke och liiite fort.. gott me drinkar jöö :P konstigt nog så mådde jag kanon hela kvällen igenom trots min lilla, annars rättså lättpåverkade kropp.
cider, 2 aqua tini, 2 orgasm, 2 strawberry daquri, ½ rosa pantern och 2 anonyma mjölkdrinkar senare...
jo idag är man inte kaxig inte.. X)
Säger det sällan..men faan.. aldrig mera :P haha.. dock så fyller jag 22 om exakt en vecka nu den 4e november så det håller sig nog bara tills dess.. hehe.. och så är det ju min favvo-högtid; Halloween :D
Halloween= maskerad och massa massa me smink. höhö.. så ska leta upp nån trevlig plats att festa loss på på Lördagen och samtidigt fira in födelsedagen lite. *skuttskutt*
Någon som har nå bra festförslag till lördagen den 3 november? :) Har funderat på en fest som socially anordnar men inte alls bestämt mig än.. maskeradfest är ju ett måste! ;) Kanske bara blir lokalkrogen om man samlar ihop bra vänner så kan de va grymt kul de me :P

och nu ska jag släpa mig iväg till jobbet serru..
jobbar i Tyresö på Dressmann idag mellan 11 och 16. Är ju en söndag så det blir nog en rätt lugn dag, inga leveranser och ioförsig rätt dag att vara bakis på om något så det ska nog gå bra.
Efter jobbet bär det av till Therese på Taco-kväll, vattenpipa, godis och film-mys :D
Håller tummarna på att aptiten vaknat till liv tills dess bara ;)

I veckan ska jag och pappsen påbörja byggandet av loftsängen i min lilla lya och kanske kanske hinna klart innan ja fyller år men inte så säkert.. dock blir det klart där snart så ja kan flytta tillbaka och kanske trivas lite bättre den här gången när det känns mer som ett hem än ett student-rum.

I övrigt så har jag blivit biträdande butikschef efter bara 1½ månad på nya jobbet ;) rekord på dressmann må ja tro :D och så ska Jag sminka På CUMs modevisning på patricia om två veckor.. så det händer lite i livet iallafall :)
Jupp.. nu ska jag släpa mig ner till bussen och iväg mot jobbet..

Kärlek!

Lästips..

Hej
Är megatrött idag.
Har jobbat 11 dar i streck nu och det känns kan jag lova..
Men idag har jag äntligen varit ledig och fått vila ut. Har svårt att slappna av riktigt bara och bli rastlös så fort det blir för lugnt.. knasigt det där. När man jobbar så pass mycket så längtar man efter ledighet och när man väl blir ledig så kan man inte ens njuta :P
Jag är inte mycket för böcker.. men just nu håller jag på att läsa en bok av Helene Arkhem.Boken heter "Jätten i spegeln" och handlar om kampen mot anorexi och andra ätstörningar.

image224


Det är skrämmande men ögonöppnande läsning för min del. Man känner igen sig i så sjukt mycke mer än man trodde var möjligt.. Det är som att läsa en självbiografi med den skillnaden att tjejen i boken hunnit sjunka så mycket djupare i beteendet.
Jag skulle vilja rekommendera den här boken till alla som vill veta mer om ämnet men än mer till de som misstänker sig ha skeva tankar kring mat och dieter. Är du den som räknar? den som väger? eller känner du någon som du misstänker ha låga eller skeva tankar om sin egen spegelbild? läs den.
För mig blev det en otrolig push i rätt riktning och otroligt mycket aha-upplevelser. Boken innehåller även mycket skrämmande statistik som till en början verkar nästan överdrivet men som jag nu förstår mycket väl kan stämma :(
utdrag ur boken:
"Omkring 10 procent av dem som drabbas av anorexi dör inom 10-15 år, de flesta på grund av sjukdomens fysiska konsekvenser. De svälter helt enkelt ihjäl. Dör av näringsbrist och uttorkning. En tredjedel av dem som dör på grund av anorexi begår självmord. De orkar inte leva med ångesten som sjukdomen för med sig".
Boken var som ett slag i ansiktet och ett knivhugg i hjärtat. Hur jävla fucked up samhällsbilden av "kvinnokroppen" har blivit och hur förbannat jävla smala ALLA ska sträva efter att vara. Jag har iom min nyfunna insikt beslutat mig för att ta bort modellbilderna jag hade här på sidan förut. Inte alla bilder på mig men de avklädda fantasybilderna jag hade. Jag är inte missnöjd med bilderna  och arbetet som Tobias, fotografen gjort är fortfarande magnifikt men även han reagerade på hur smal jag var och jag vill för allt i världen inte bidra till en skev idealbild av kvinnokroppen. Har fått mycket fina kommentarer för bilderna och min kropp men de som känner mig väl har även påpekat att jag är för mager. Jag hoppas att jag inte fått någon där ute att vilja bli smalare, känna sig missnöjd med sig själv eller vilja bli smal, och har jag det så är jag JÄTTEledsen!  Det är lätt att vara efterklok..
Förlåt för det jag gjort utan att tänka steget längre! älska din kropp! livet är för kort för att vara missnöjd!

Fick avsluta en vänskap idag.. en vänskap som betytt allt för mig. En vänskap som varit förälskelse, som varit kärlek, som varit trygghet, som varit lust, som varit hat och svek, som varit passion och som varit otroligt lång. Det gjorde ont. Det var jobbigt och det känns helt fucked up och förvirrat men samtidigt så kan det vara bra. Man vill hålla kvar och en del vill hoppas men för att komma vidare måste jag kanske släppa helt?! Det känns ensamt och kallt men det var fruktansvärt egoistiskt att hålla dig kvar inom räckhåll så länge. Förlåt Marcus.. Jag önskar dig all lycka i världen! :) Du har varit den bästa av vänner ! <3


Nu ska jag hem till kristoffer och Nettan, äta massa mumsig choklad och kolla på bra film..
Kärlek! <3

Lägger till ett par bilder från när brorsans café "Loui Loui" på bondegatan på söder firade 2 år :) Family-moment.
image225

Världens bästa Pappa å ja - lika som bär? :P <3

image226

Världens bästa mamma och storebror Robin :D

image227

Storebror Fredde och Caféägaren lyckades fastna på bild trots att han var överallt och ingenstans ;)
image228

Sagan om störningen..

image223


Okej.. det är väldigt få som förstår sig på mig... med all rätt ;)
JAG om någon är väldigt komplicerad och kan driva de flesta till vansinne.. Det finns ett fåtal vänner omkring mig som kan tackla mig och dela sin själ och hjärta med mig. Och jag är förevigt tacksam! :D Kärlek och vänskap är det bästa som finns och att få dela det med någon..
Jag tänkte i det här inlägget försöka förklara hur något så knäppt som mat fick kontrollen över mitt liv. Jag kommer absolut inte kunna få med allting för då skulle jag få skriva i dagar men ska försöka få med det hela i stora drag..

Jag ÄLSKAR mat! många uppfattar allting som om jag är dålig på att äta, eftersom att jag blivit så pass smal, att jag inte gillar mat och hellre låter bli. Men saken är den att hela problemet uppstod i att jag ÄLSKAR mat.. Goda ostar, chokladpraliner, mongolisk mat, kinamat, thai-mat ja mat i alla dess former. Jag älskar att prova nya rätter, nya smakupplevelser och nya recept.
Och så har det alltid varit.
När jag var yngre och mina bröder köpte lördagsgodis så valde jag hellre en påse chips eller en maffig chokladkaka.. hehe.. så jag var en halv-rund men jävligt energis tösa :P MEN alltid glad och sprallig.
Som ni kanske förstår så var det bäddat för problem när man kom upp i tonåren och inte var så snygg och slimmad som man borde vara. Mer och mer blev jag medveten om min figur och att de smärta flickorna var mycket mer accepterade och omtyckta men jag var ju fortfarande matglad så jag gjorde inte speciellt mycket åt saken..
När jag var runt 17 så upptäckte jag viktväktarna.. Jag blev aldrig medlem eller gick på möten men jag fick tag på en "points-bok" genom en väninna.. på så sätt kunde jag se till att äta 18 points om dagen och gå ner lite i vikt. Och så gjorde jag.. under 4 års tid. Visst gick jag ner i vikt men under en lååååång tid och jag hade "fria dagar" då och då så jag höll mig alltid över eller runt min målvikt.
Samtidigt så har jag under hela min uppväxt fått höra "Mia, du kommer aldrig bli den där smala tjejen, du har breda axlar, breda höfter och skulle aldrig kunan bli så smal". Det är ingenting jag har grubblat över men "smal" har alltid haft en väldigt positiv laddning för mig och smal har alltid betytt vacker i mina öron..
Jag tappade kilon men allt fick så väldigt sakta att knappt någon märkte skillnad och inte heller jag.
När jag på senare år kom in i modell-svängen och började "jobba" som värdinna på bilmässor i småsmå kläder tillsammans med andra små modelltjejer så blev det hela en tävling.. en tävling med mig själv. Jag åt minimalt under mässorna för att inte töjja ut magsäcken och tränade 4-5 gånger i veckan samtidigt som jag åt en bantar-kost, men höll mig ändå vid min målvikt.
I somras besökte jag ungdomsmottagningen i Huddinge för att få hjälp att ta reda på varför jag inte haft min "peiod" på över tre år fast jag tagit bort p-staven som jag trodde var anledningen, och varför jag tappade så sjukt mycket hår. Det var då hon började ifrågasätta mina matvanor och hur mycket jag tränade. Till slut frågade hon mig om jag funderat på att kontakta en ätstörningsspecialist och jag blev helt paff och lite rädd.. JAG?!
Så jag sa att jag skulle tänka på saken tills nästa gång vi sågs och försöka lösa saken på egen hand.
Efter det slutade jag med träningen och drog samtidigt ner på mina portioner eftersom att jag inte var lika hungrig längre. kanske straffade mig omedvetet för att jag inte tränade längre....
Så jag rasade ner ännu mer i vikt och det är nu jag blev som mest mager. Omgivningen reagerade och sa att jag var smal.. men som sagt så var smal ett vackert ord i mina öron och att vara smal var ju bara kvinnligt..
 Jag visste att jag borde gå upp i vikt så jag började unna mig fria dagar varje helg. ungefår varje lördag och söndag då jag istället överåt. Jag hetsåt inte.. men överåt absolut. Från att späka mig själv helt under veckorna till att äta ALLT under söndagarna så tog min mage stryk. och jag gick ju inte heller upp i vikt för kroppen hann ju knappt reagera. Jag blev bara undernärd och fick vitaminbrist så jag tappade ännu mer hår och blev mager.
Allt blev en enda ond cirkel.
Jag blev beroende av kontrollen jag hade. Jag kunde hålla koll på att inte gå upp i vikt men samtidigt unna mig otroligt mycket godsaker under helgerna.
Men..
Jag kunde inte leva ett normalt liv..
Om någon bjöd ut mig på resturang under en veckodag så tackade jag nej.. jag kunde ju inte äta resturangmat mitt i veckan för det kunde jag inte räkna..
Om någon ville träffa mig under veckodagarna, göra vad som hellst, dra ut och bowla eller gå på bio så tackade jag nej.. för jag var totalt utmattad och ville bara hem och laga middag eftersom att jag hade ätit alderles för lite under dagarna.. Jag blev känslig men samtidigt känslokall och hade som sagt inga som hellst hormoner i kroppen så sexlust var ingenting att prata om.. Jag hade ingen ork eller livsglädje till någonting..
Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag pratat med en speciallist nu och sakta men säkert börjat fatta vad jag gör fel. Jag har alltid VETAT men det svåra är att verkligen FÖRSTÅ. Jag har helt slutat räkna points och har blivit bannlyst från alla sorters lightprodukter. Jag ska göra ALLT som är läskigt och som bryter mina vanor. Så jag försöker gå ut att äta så ofta som möjligt i veckodagarna och äter mycket hemma hos päronen för att inte ha kontroll över vad jag har i maten.
Som jag sa i tidigare inlägg så känner jag mig oerhört motiverad och glad att äntligen ta itu med skiten och känner mig samtidigt fri att kunna göra sånt som kännts heeelt omöjligt förut.
Men jag har dåliga dagar och allt är ju inte en dans på rosor. Helgen var jobbig och jag höll på att hamna i mitt gamla beteende igen.. men som tur är så har image222jag bra vänner och otroliga föräldrar runtomkring mig som stöttar mig och ryter ifrån när tankarna blir dumma.
Det viktigaste just nu är att kunna känna trygghet i människorna runtomkring mig och att inte fokusera på nåt så fucked up som vikt eller utsida och att känna sig älskad oavsett :)
Lättare sagt än gjort men jag jobbar på det..
Vad kan vara mer viktigt än ett fritt liv?! Ett liv utan ständig kontroll och viktfixering. Att hitta lycka i någonting helt annat och inte få panikraseri för att par kilo hit och dit. Njut och älska livet. Det ser jag fram emot och det motiverar mig varje dag! (: Kroppen börjar återställa sig och jag är myyycket gladare och piggare än tidigare :D Ska ut och prova på sushi i veckan och igår vart det Tapas så finner verkligen glädje i att kunna testa på ny mat som var bannlyst förr ;)

Jag vet att jag är komplicerad och svår att förstå sig på men nu kanske man kan förstå lite hur jag blivit så :P Det var inte meningen men det skedde under en lång process och nu är det oerhört svårt att bryta sig ur den onda cirkeln.. men jag försöker... varje dag.. och jag är oerhört tacksam för alla som stöttar och finns runtom mig.
Tack! <3
Laughing Buddha - en grym symbolisk snubbe ;)

Jag är fett me sjuk i huvvet liksom..

Okej det är skiiitalvarligt så kanske dumt att skämta om det, men jag måste nog göra det för att orka med tillvaron.
Jag var på Mandometer kliniken idag för ätstöööörnings-utredning.. shit liksom.. Jag liksom.. =/
Klev in i en lokal som såg ut som.. hmm.. ett fridtidshus.. för tjejjer i min ålder. De flesta var normalviktiga, satt och snackade skit i sofforna, kollade på tv meddans vissa gick och hämtade sin lunch på brickor. Men det var de andra som tog hårdast på mig. Tjejen med dropp som stod på ett och samma ställe och stirrade nervöst omkring sig, alderles utmärglad och fruktansvärt undernärd, det var det som skrämde mig och fick mig att vilja springa därifrån och intala mig själv att jag aldrig skulle kunna bli sån.
I fyra timmar var jag där. Jag samtalade om ALLT. Om matvanor, uppväxtförhållanden, beteendemönster och känslor. Sen togs det även blodprov, EKG-test, vägning, mätning m.m. och ännu fler frågor och analyseringar och formulär. Fick även sitta i ett enskillt litet rum och äta en måltid med våg och dator för att kontrollera mina mättnadskänslor samt ätmönster.
När jag lämnade Mando var det med en förvirrad men samtidigt förhoppningsfull känsla i bröstet.
De flesta som blir behandlade rekommenderas att sjukskriva sig första månaden från jobbet och vara där Varje dag(!) jag som precis gått på en provanställning på nya jobbet och känner mig extremt glad över att platsa så bra. Ska jag släppa det då??!
Men kvinnan jag pratade med hade förhoppningar för mig. Hon tyckte att jag hade kommit extremt långt på egen hand och troligtvis kommer kunna bekämpa hjärnspökerna hemma med ett stöd från deras håll. Så jag lämnade mando och kände mig rätt bra till mods och glad.
Men..
när jag kom hem bröt jag ihop, blev ledsen, ångestfull och gråtmild. Jag visste inte vad jag skulle ta vägen och samtalade med mamma, försökte beskriva känslor och konstiga tankar. Och det är nog det jag kan vänta mig de första dagarna. Rörigt humör och mycket känslor. Men VAFAAN! Jag klarar ju allt! Inte ska nåt så puckat som kalorier få styra mitt liv??!! Är det så satans viktigt att ha kontroll?! att jämt vara smal?! Nej nu har jag fått nog!
Jag säger ifrån! Även om det är jobbigt så ska jag banne mig klara det och äta allt som är läskigt och som jag omöjligtvis kan räkna eller hålla koll på! På så sätt ska jag bli glad, pigg och lycklig och sluta följa kroppens utveckling med måttband och våg. Måste ju ändå finnas någon där ute som skiter fullständigt i hur smal jag är. JA.. typ som ALLA. haha.. knäpp man är :P
men vet ni vad?! Jag är på väg tillbaks till livet och det ska bli underbart! Aldrig mera trött, utmattad och konstant hungrig och på dåligt humör eller i brist av känslor och lust. Aldrig mera håravfall eller ledsna kvällar!
Nu har jag börjat iallafall och det kan bara bli bättre (:
Tack för alla som lyssnar, stöttar, förstår, (inte förstår men försöker ;)), finns där och tycker om min knasiga insida. Tack alla som stått ut med mig under all tid när jag varit knepig och jag lovar att kompensera nu när allt blir bättre! Tack tack tack! Obeskrivligt hur tacksam jag är! :D
Puss på alla som förstår hur viktig en insida är :D