God jul!

Så var det kvällen före julafton.

Har haft lite svårt att få några julkänslor i år. beror kanske på att vi inte firar i samma hus som jag gjort de senaste 20 åren.. men också av bristen på snö. Mår däremot rätt bra och är glad och lycklig :)

Var på mondaybars luciakryssning förra helgen tillsammans me knasflickan Therese och vi hade lika roligt som alltid.
luciacruise
Blev dock inte så mycke dans som det brukar bli. Vi sprang mest runt nere bland hytterna och hittade på en massa bus. Knasigare och roligare brutta får man leta efter!

lip

Nu på måndag, juldagen, är det Technostatefest i Årsta där Atomic Pulse spelar. Ska bli så grymt och efter förra festen ser jag verkligen fram emot denna. Ska dansa som aldrig förr!! Dock kommer min danspartner Therese inte kunna komma då hon är me pöjken i Göteborg :( Förhoppningsvis så är Niklas inte alltför upptagen med festen och kan göra mig lite sällskap nån minut eller två..(:

Måste faktiskt tillägga ett tack till en nyfunnen vän som gjort livet lättare och lite underbarare. Niklas! tack för att du finns. Fattar inte hur snabbt man kan bli så bra vän med någon och hur du bara dök upp från ingenstans. Hoppas vi föralltid förblir vänner och jag finns alltid där för dig!

I övrigt så står det rättså still me sminkjobb och dylikt. Jag tog mig ut för ca två veckor sedan och sökte jobb lite överallt i Huddinge centrum för att få chans till heltid någonstans och dressman är de som verkar vara intresserade, men dock inte heltid. Det blir endast under helger men jag sa att jag var intresserad eftersom att jag redan jobbar halvtid så vore det en bra chans till en extra inkomst och då är inte flytten hemifrån lika avlägsen längre ;) Förhoppningsvis får jag ta över eller flytta in i min brors lägenhet i Huddinge centrum då han flyttar och det vore perfekt som en första lägenhet. Är en tvåa för 4200 i mån så har man det kärvt är det ju bara att dela med någon.

Ska börja skissa på lite nyårslöften nu i mellandagarna så jag kommer någonvart här i livet. Får lite små ångest när det känns för stillastående. Ska ta och lägga upp dem här sen också så man har lite extra press på sig också att ta sig igenom dem ;)

Och imorgon firar jag julen tillsammans med nära och kära och min älskade familj! Mamma, pappa, alla fantastiska bröder, mormor, morfar, ruth och förhoppningsvis även att Marcus även tittar förbi och svullar lite smaskig julmat me :)
Julmys, mumsig mat och fina människor! kan det bli mycket bättre?

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
alla underbara!
147167-10


Onsdag 13/12

[ Detta meddelande skrevs onsdag 13/12 men blev inte publicerat förräns nu pga dataknas ;) ]

Hej hopp

Onsdag idag. Har varit lite dåligt på uppdateringar av bloggen. Har tänkt skriva ex antal gånger den senaste veckan, sen så kommer jag på så mycket som jag vill skriva om att jag helt enkelt lägger ner :P Händer så mycket just nu att det blir jobbigt att bara skriva om en enstaka grej men helt omöjligt att skriva om alla.. men jag ska ge det ett försök.

Kärlekslivet är nog det som knasar mest av allt och har gjort det i några år. Eftersom att jag tänker så mycket så har jag svårt att bli tillfredställt på alla plan då jag träffar en kille. Det ska ju klicka på det fysiska planet men samtidigt ska det funka på det psykiska och för mig är det jätteviktigt att vi kan prata om allt och dela våra åsikter och tankar om livet. Visst är inget förhållande fulländat men man vill ju ha en stadig grund att stå på. Har för ca två månader sen brutit upp med en underbar människa och vän. Vi ses då och då och ser till att ingen råkar illa ut eller mår alltför dåligt. Vi tar hand om varandra men på avstånd. Det är rätt skönt då jag inte varit riktigt singel sen jag var i 14 års åldern. Har alltid haft långvariga förhållanden och aldrig hunnit lära känna mig själv riktigt.Samtidigt så är jag väldigt rädd för att vara ensam och vågar inte riktigt stå på egna ben så jag har svårt att helt släppa taget om den ja älskar.

jag är så full av känslor att det är nästintill omöjligt att ens försöka beskriva. Jag tänker och känner med hela kroppen och huvvet och är så djup ibland att jag blir mörkrädd. Jag är uppväxt med världens bästa mamma och vi har haft en underbar relation till varandra som bara blivit bättre med tiden. Det är med henne jag delat mina innersta känslor och tankar för hon älskar mig för mina bra såväl som mina dåliga sidor och kan med sin erfarenhet alltid ge mig goda råd.

Så kärlekslivet just nu är lite upp och ner då mina känslor vacklar fram och tillbaka. Men jag lämnade den fina människan av den enda anledningen att jag behöver verkligen stå på egna ben och känna efter vad jag vill med livet. Jag vet att det låter som världens klysha och jag vet att han har svårt att tro på mig när jag säger så men jag menar det verkligen av hela mitt hjärta. Jag kan inte älska någon annan som den förtjänar innan jag lärt mig älska mig själv. Eller iallafall accepterat mig själv och hittat en väg jag vill följa i livet. blahblah.. så nu ska jag sluta vara flummig och djup för idag ;)

Helgen som gick var helt underbar. När jag fyllde år i november fick jag en spa weekend i Linköping av mina föräldrar och den blev av i helgen. Jag, Erika, Mamma och GunBritt från jobbet åkte iväg till Ekoxen hotellet i Linköping och lyxade till det. Vi startade tidigt på lördagsmorgonen och kom dit i lagom tid för lite julshopping innan vi skulle vara tillbaka på hotellet för våra behandlingar. Jag fick en helkroppsmassage av världens grymmaste massör och var allderles groggy i skallen när jag sedan skulle få min porrensning. men det var nog bra det för det var ingen behaglig upplevelse direkt =/ *burr*

På kvällen bjöds det på en riktigt lyxig tre rätters middag med champange och vinare och efter det satt vi i baren ett tag och hängde med ett mc gäng som hade någon träff där på hotellet. Det var kul att det blev lite drag på det annars så lugna stället. Dagen efter åkte vi hem tidigt efter avnjuten frukostbuffé. Det var riktigt roligt att få lära känna Erika bättre. Supergrym tjej som pratar minst lika mycke som ja.

[Erika och jag på hotellet i Linköping]
Erika och Jag

På söndagen blev jag bjuden på middag hos en kär vän i Älta och hade lika trevligt där med. Är så underbart att hitta sånan vänner som man verkligen kan öppna upp sig för och prata med och som man bara har jättekul med. Männsikor som lyssnar med hela hjärtat och förstår sig på en fast man är lite knepig ibland. Tack tack tack!

Imorgon (tordag) bär det av på kryssning. Mondaybar lucia cruise och det ska bli så sanslöst kul! Ska åka tillsammans me superpinglan Therese som ja var på summer cruise med tidigare och vi hade så jävla kul då med.. Kan knappt vänta :D nej nu ska jag ta mig lite tid och packa så jag inte somnar alltför sent ikväll.

Ciao!


Min nya blogg

Så det här är min nya blogg.
Jag upptäckte blogg.se när jag i tisdags var på en modellplåtning tillsammans med Angy i Karlstad och hon berättade om sin blogg. Det lät som ett bra alternativ tills jag tagit mig i kragen och startat upp min hemsida.
Så som läget ser ut nu så känns mitt portfolio som make up artist lite väl tunnt för att kunna ha en vettig hemsida men då fungerar en blogg alderles utmärkt om jag nu vill ha en sida att hänvisa mina nära och kära till som är nyfikna på vad jag pysslar med just nu (:
Här kommer man kunna följa mitt uteliv såväl som karriär men på ett lite mer personligt plan.
Så här kommer lite bakgrundsinformation om mig för er som inte känner till den.

Inga herlin och Lennart Burman förälskade sig i varandra i 16 års åldern 1970 i Aspudden strax utanför Stockholm. Genom upp och nergångar höll de fast vid varandra och tog sig igenom allt som hör ett förhållande till och 1974 fick de sitt första gemensamma barn.
Jag, Mia Elisabeth Burman, kom till världen den 4november 1985 på Huddinge sjukhus och blev, som första och sista dotter i familjen, syster till tre äldre bröder. Micke, Fred och Robin.
Jag kom att bli en underlig liten tös med den vildaste fantasi och inlevelseförmåga och jag hade inga som hellst problem att roa mig själv i min lilla fantasivärld då det var brist på lekkamrater.
Med en mamma inom skolmåltiden och en pappa med eget företag klarade vi oss bra och ekonomi var ingenting vi värdesatte högt eller pratade om i vår familj. Kärlek, ömhet och bra relationer var någonting som hade stor betydelse under min uppväxt. Under mina 21 år har jag aldrig någonsin hört min mamma och pappa skrika åt varandra. Givetvis har det varit konflikter men det har alltid lösts på ett moget sätt och aldrig spårat ut eller drabbat oss barn.
Intresset för smink kom i 14-15års åldern i samma vända som intresset för pojkar ;) Givetvis såg sminket inte riktigt ut som idag och inte jag heller för den delen då jag körde med nithalsband, höga nitstövlar, kort svart hår, myyycket eyeliner, svarta läppar och avskalade ögonbryn men det var där jag ändå upptäckte sminkets finesser. Och under de första åren var det mycket experimentiellt som gällde. Jag provade mig igenom de flesta stilar och gick från neutral, till punkare, till hiphopare, till rejvare och landade någonstans där jag är nu. Men jag har och kommer alltid ha en kärlek till det som är annorlunda och vackert.
Till gymnasiet valde jag samhällemedia linjen för att på så sätt kunan få ett bredare urval på inriktningar senare då jag inte hade en aning om vad jag ville göra senare.
Efter gymnasiet kände jag att jag ville göra någonting vettigt med livet och utbilda mig vidare, jag ville jobba med människor men kände mig fortfarande osäker på vad jag skulle göra, så jag säkte till Europaprogrammet på Södertörns högskola där jag pluggade sociologi. Men efter ett halvår kände jag mig vilse och felplacerad så jag hoppade av studierna och började jobba som vikarie på min mammas jobb inom skolmåltiden, och jag trivdes helt underbart bra. Jag hade aldrig varit med om en sån gemenskap och sammanhållning som de hade i Högalidskolans kök. Nu ska jag inte säga att allt var en dans på rosor då alla jobb har sina dåliga sidor men just personalen fick mig att fastna. Så här står jag nu två år senare och jobbar fortfarande kvar, men måste samtidigt säga upp mig för att kunna satsa på det jag älskar som mest, Smink!
Under våren 2006 gick jag en make up artist utbildning på international makeup center i Stockholm som jag sparat ihop till under ett halvår. Jag utvecklades massor och nu vet jag vad jag vill göra. Det enda som tar emot med yrket som make up artist är ytligheten. Jag känner att jag vill ge så mycket mer till världen än en vacker makeup. Visserligen ger man en viss glädje till sina kunder som lär sig små knep och förhoppningsvis får känna sig speciella, men jag vill ha mer än så. Så kanske jag tar en extrautbildning inom någonting helt annat i framtiden, det återstår att se.
Just nu är planerna att gå den andra kursdelen som handlar mer om teater och scenmakeup, sår och flinthättor och även mer konstnärliga och kreativa makeup:er.
Som deltidsanställd skolmåltidsbiträde är inte lönen så mycket att hurra för så jag sparar så gott jag kan men det går ju inte så fort som man igentligen skulle vilja.
Så i tisdags hade ja min första modellplåtning i studio med Angy och en fotograf vid namn Magnus. Båda var extremt duktiga och jättelätta att arbeta med. Så inom en snar framtid får jag bilderna från min första fotosession till mitt portfolio! :)
Det är omöjligt att sammanställa ett liv på ett inlägg men det här var en bra början. En helhetsbild av mig kommer nog bli mer klar eftersom i min blogg då jag hela tiden kommer uppdatera sidan, så ofta jag har tid. Dock kommer det här nog vara mitt längsta inlägg någonsin ;)
Mycket nöjje! (:

Makeup