Förmågan att Njuta..

Jajjemen.. Efter den senaste veckans bravader med halsfluss, halsböld, feber, andningssvårigheterkarantän i lägenheten och utan att kunna prata så har man ju verkligen haft tid att tänka och känna mer än vanligt...
Och nu när jag äntligen fått återgå till jobbet, fått rösten tillbaka och blir mer och mer fri från symtom för varje dag så känns det helt obeskrivligt..
Jag har hittat ett lugn i mig själv om jag glömt bort fanns..
Mina lediga dagar tidigare var alltid schemalagda ändå.. jag hade en lista på saker som skulle uträttas.. allt från städning till promenader, träning och andra "måsten".
Sen kom halsflussen och verkligen la krokben på mig..
Som om någn pikade mig och sa "Hörrö! Tagga ner nu för faan!"
Och det gjorde jag verkligen..
I helgen under mitt tillfriknande har jag verkligen fått ny insikt. Igår satt jag i timmar när
Magnus kom över på fika och bara pratade. När man blir lugn inmbords så blir man även så mycket mer närvarande..
Hur faan kan man prioritera träning och stress framför sina vänner och sånt som gör en lycklig?
Nu får jag verkligen tagga ner och ta det lugnt..
Och har man haft så ont och bromsats så hårt ett tag så hittar man också lycka på ett helt nytt sätt..
Innan jag blev sjuk så var jag stressad jämt och hade samtidigt en viss tristress i kroppen att det hände för lite i tillvaron...
Nu är jag lycklig bara av att slippa vara sjuk och kunna prata med folk, träffa vänner och kramas! Haha.. sjukt va en vecka i karantän kan göra mig sällskapssjuk ;) men det är härligt..
Att vara sjuk gjorde mig lycklig!?
Som all adessa uttryck att man vet inte vad man har förrän det är borta, Efter regn kommer sol och man kan ju inte uppleva glädje om man inte ibland upplever smärta. Så sant så sant :)

image348
Jag och Malin för en vecka sedan på Spring break Cruise :P


Idag är jag ledig, har varit hos tandläkaren och sen gick jag hem, pratade i telefon med nära och kära och här ligger jag och bloggar.. utan krav, utan stress och alderles lugn.. Senare ikväll ska jag på middag med en av mina bästa vänner i stan och äta gott i timmar :)


Tack och lov för halsfluss! :D
sjukt..

Blod, var och glädje..?

Hej
Låt mig säga att min fredag har varit minst sagt intressant..
Som tidigare inlägg beskrivit så har min halsfluss inte riktigt förbättrats. Smärtan har blivit värre och värre för varje dag och natten till idag var det värsta någonsin.. jag satt upp i sängen timme efter timme. För smärtan blev bara värre om jag la mig ner.. då kändes det som om den skulle spränga hela huvudet. När kroppen till slut gav upp och somnade in så vaknade jag efter 2 min av att jag börjat luta huvudet för mycket så smärtan spred sig.. Ingen mat, ingen vätska för allt som skullle passera min strupe innebar smärta.
Idag har det blivit värre och värre och alvedonen bet inte längre..
Fick hämtning i lägenheten av min kära mamma och väl hemma hos mamma och pappa beslöt vi oss för att  ringa vårdguiden och fråga om det verkligen skulle vara såhär även när vi påbörjat pencillin-behandling..
Ingen fråga om saken..
"åk in till akuten! Ni kanske bör ta en ambulans eller kan ni ta er snabbt själva?"
 Läkaren fruktade för hjärnhinne-inflammation när min pappa berättade om mina svårigheter att vrida på huvudet..
Bror Robin körde mig och mamma till akuten där mamma fick agera tolk eftersom jag inte kunde få ut ett ord längre..
Vi fick hjälp rätt fort med tanke på kön..
Väl inne i skötrummet blev jag undersökt och sedan kom det supermysiga beskedet..
"jaa du har fått en hals-böld utav din halsfluss, som är extremt plågsamt,"
No shit sherlock-tänkte jag :P
Sköterskan som agerade som biträde till sköterskan som pratade med mig gick samtidigt runt i rummet och plockade med en massa saker..
"Det finns ju en åtgärd som är den bästa och snabbaste men inte direkt behagligaste"
Hon  sa det som om jag hade nåt val och i samma stund fick jag en heltäckande plastskynke knuten runt halsen och en spy-påse-liknande tratt placerad i knät..
"Det innebär att man snittar ett hål på hals-mandeln och tömmer den på varet som bildats"
Jag höll på att svimma, delvis för att jag inte ätit på timmar men sen kan ju bilden av att ha en tant köra ner en skalpell i halsen på mig ha en bidragande orsak ;)
Okej.. need i say more? Jag ska nog behålla den beskrivande delen av ingreppet den här gången och endast säga det att det här var det fucking vidrigaste jag någonsin upplevt! INGENTING! IIIIINGENTING smakar så vidrigt som var... aldrig varit med om något så vidrigt i hela mitt liv..
image346



Okej.. till DET LYCKLIGA SLUTET nu...
För efter regn kommer sol va?!
Det som inte dödar det härdar sa jag till mamma på vägen ut.
Jaaa jag kunde prata! Som om jag hade satt nåt i halsen men  det var ändå ord!
Faaaaaaaaantastiskt!
Fyfaaan va skönt det är..
Den eftersmärtan som är nu är ingenting jämfört med de senaste dagarna.
Jag hade inte tvekat en sekund. Om de så hade velat knipsa av hela skiten så hade det varit okej..
Jag är fri!!!! :D
Nu blir det bara bättre!
Tack mamma, pappa och Robin för allt stöd hela vägen och extra tack till mamma som satt med under allt det otäcka

Slutet gott allting gott..
nu blire Glass! :D

Paiiin!!!

image344Imorgon är det fredag.
Har legat sjuk sen i måndags..

Kom som feberfrossa och gick över i feber och svullen hals..

Jag är ALDRIG sjuk och är inte heller den som springer till läkaren för minsta lilla snuva..
så jag tänkte att jag får väl vänta ut skiten....
Men icke.. Igår och idag har varit det tamejfan värsta dagarna någonsin.. Så imorse när ja vaknade upp med halsmandlarna nästintill ihopväxta så beslöt jag mig för att ringa vårdcentralen.. fick tid klockan 17. proppade mig full med alvedon som jag fick svälja ner tillsammans med tårar. fyfaan vilken smärta!
när tabletterna börjat värka fick jag möjlighet att äta.. lååångsamt låååångsamt och svalde varje tugga med spasmer i hela kroppen..
Träffade en arrogant liten läkare som knappt hörde ett ord vad jag sa.. han hörde men lyssnade inte riktigt.. tittade på annat och ställde frågor innan jag ens fått avsluta meningen..
"mhmm.. jaha.. sitt här och gapa"
 typ..
han tar en snabb titt i helsen på mig, ryggar bakåt med en bekymmersam blick och skriver ut recept mot halsfluss..
fuck..
om jag hade vetat tidigare :(
aja nu har jag käkat mitt första piller och har ondare än någonsin.. Kan inte prata, kan inte äta, kan inte ligga ner, kan inte röra mig och kan knappt svälja.
Snälla söta små piller kan ni ta och göra er verkan NU tack?!
Längtar tills hals-svullnaden går ner! Längtar efter att få ta en promenad, äta en middag utan att grina av smärta, längtar efter att PRATA! och kunna ligga ner och sova utan att hålla på att kvävas.. mm.. en god natts sömn!
Så nu har jag tyckt tillräckligt synd om mig själv ;)
Önskar att morgondagen blir 100 ggr lättare och att smärtan släpper.
Se upp för de Fruktansvärda streptokockerna där ute. De var de jävligaste någonsin!
Ha en fantastisk fortsättning! ;)


Men hallå?! vem tryckte på paus?

Hua..
Här ligger jag i värsta influensan och baklagar mig :P
Minns inte ens sist jag var sjuk så den här slog till ordentligt..  Det var som om alla de baciller jag kommit undan de senaste åren attackerade samtidigt nu istället. 
Tack och lov för alvedon.. vet inte hur jag hade klarat mig annars.. 
Imorse när jag slog upp ögonen trodde jag ärligt talat att det var kört för min del.. När jag skulle svälja ner lite vatten brast jag ut i tårar..  fyfaan vilken smärta..
Jag har alltid haft problem med mina halsmandlar när jag bli sjuk. de sväller upp helt galet mycke och täpper igen strupen för mig..
När mamsen sen ringde och ville kolla läget med mig var det bara att glömma att ja kunde svara.. fick inte fram ett ord.. gjorde för jävla ont
Fram mot eftermiddagen efter att kämpat i mig ett flertal koppar the, tömt värk-tabletts-asken och tagit världens längsta bubbelbad fick jag nog.. det kröp överallt i varenda led av min kropp.. jag måste ut.. vad som hellst! Kroppen sa nej men vanorna och rutinerna sa ja..
Jag är den typen som blir rastlös bara av att ha för lite uppgifter på jobbet. Jag stressar lätt upp mig och älskar att ha mycket att se fram emot och göra. Sen kom influensan och satte livet i paus-läge.. wtf? Bara att inte få träffa någon och inte ens kunnat prata med någon på flera dagar gör mig knäpp :P
Men ja.. ja vet att det egentligen var en tidsfråga innan min kropp skulle ge upp.. så som jag jobbat, stressat och virrat runt senaste tiden.. så även om det är smärtsamt så behöver jag något som sätter käppar i mina hjul ett tag..
Kan inte göra mer än att vänta ut skiten och hoppas att efter regn kommer sol ;)

Välkommen till Mias sjukstuga :P

image330


Så vad gör man nu när man ska vara kreativ hemma men inte kan anstränga sig ch knappt prata..
Jag har ju sett alla prat-shower och serier som existerar, badat 4 ggr på två dagar, städat,städat, städat och äntligen haft tid att blogga om sånna här ovesentliga saker ;)
Har ni nå bra tips? vad kan man göra om man vill känna sig kreativ? Hade jag vetat hur så hade jag startat en hemsida nu när sminkjobben börjat rulla på igen :)
Nix nu är det dags för middag.. suck,pust,stön.. inte det lättaste att äta när man har halsmandlar stora som tennisbollar..
Hoppas ni därute lyckas fly undan dessa hemska bacilusker.. de va inte att leka me..
-krama kudden-

Lite utifrån-bilder av magnus samt tranceclubber.se från kryssningen..  så pigg och frisk man va för bara nån dag sen =/
*drömmer sig tillbaka*
image336image337

Kan ju inte bara få må bra ;)


Efter hemkomsten från Mondaybar Spring Break cruise i lördags var det menat att bli efterfest men när Malin åkte på födelsedagsmiddag så drog jag mig hemåt. Dagen efter var sliten och jag var inte kaxig. Bakis och sjuuuk träningsvärk i varje led av kroppen efter intensiva danspass dag 2 ;)
Kryssningen var grym. Som de senaste kryssningarna varit så var musiken dag 1 en besvikelse och svårdansad. Ena golvet kändes hjärndött och andra alderles för segt men det hindrade ju inte mig och Malin från att röjja runt ändå bland hytter och galna människor.

image304













image310












Dag 2 bjöd på betydligt mycke bättre musik och jag trodde jag skulle stampa genom golvet :D Skuttade runt som aldrig förr och bättrade på en underbar kryssning lite till.
Hade ju fantastiska vänner att umgås med under kryssningen och det var nog det som gjorde den så sagolik :D
Malin, min hyttkompis som var på sina första mondaybar-kryssning någonsin (vi har redan bestämt oss för att åka på nästa) ;) Magnus, Lars,Victor och gänget. Karlstaborna som är med på de flesta av mina filmer ;) om jag ändå visste hur man lägger upp filmer... ;) Och så vidare.. grym kryssning med grymma människor helt enkelt :P


image312


image318

image326





image328













På söndagen var man som sagt inte vidare kaxig men bakis har man ju varit förr och det är ju bara att ta det lugnt, mumsa tacos och vänta ut den..
hah..
trodde jag..
Fram mot kvällen efter tacos och godis började jag skaka/feber-frossa i hela kroppen.. träningsvärken spred sig och blev värre, huvudet kändes som det skulle explodera, jag frös, skakade men var ändå hur varm som hellst... 
Ja det var bara att säga hej och välkommen till influensan.. :(image329
Jag  minns inte sist jag var sjuk.. det här var det värsta på länge. Hatar att vara sjuk och arbets-narkoman som man är så dröjjer det inte länge förränn det börjar krypa i mina värkande ben och armar..
Jag är alltid den som tar ett piller och ger mig iväg till jobbet och trotsar baciluskerna.. men nixpix.. inte denna gång.. gör ont att ens vrida huvudet.. även efter en rejäl dos panodil..
Ska försöka hitta någonting kreativt att pyssla med här i lilla lyan medans jag väntar ut helvetet =/

Så nu ska jag ge mig en dos tabletter till och värma på tekoppen och hoppas det känns bättre snart..
*dunka huvvet i bordet*